Actualitzar les extensions del teu WordPress és realment molt senzill, però a vegades alguna de les actualitzacions fa que es rompi l’accés al teu backend. En aquest cas, quan provem d’accedir a https://elmeudomini.com/wp-admin ens diu que la pàgina no funciona (no es pot gestionar la sol·licitud) per un error 500…
Amb una mica de sort, només s’ha romput l’admin i es pot seguir veient la web. Sigui com sigui, ho haurem d’arreglar, o no? A més, sabem què ha produït l’error.
Cap problema, cal restaurar la darrera còpia de seguretat. Així i tot, s’han d’actualitzar les extensions i haurem d’anar amb compte amb l’actualització que va fer aparèixer el problema. Si no sabem quina d’elles és la que ens genera l’error, actualitzarem una a una comprovant cada vegada si segueix funcionant.
Fàcil, oi? Però què passa si, tot i saber que he de fer còpies de seguretat, no en tinc cap? Malament! No és una gran manera de treballar, però m’ha passat a mi, així que no sóc ningú per jutjar.
Tenim tres opcions:
- Mitjançant FTP
- Mitjançant el tauler de control del nostre servidor
- Mijançant phpMyAdmin
Mitjançant FTP
- Connectar-se al nostre servidor mitjançant algun programa d’FTP (en el meu cas, FileZilla).
- Anar a la carpeta wp-content (/httpdocs/wp-content).
- Localitzar la carpeta plugins, que és la carpeta on WordPress guarda totes les extensions que tenim instal·lades a la nostra web, i canviar-li el nom: per exemple, plugins-error.
Això fa que es desactivin totes les extensions. En aquest moment hauríem de poder entrar al nostre admin. Si en aquest moment entrem i comprovem quines extensions tenim, al costat de cadascuna ens mostrarà un missatge d’error:
- Tornem a canviar el nom a la carpeta pel seu nom original (de plugins-error a plugins).
- Recarreguem la pàgina i desapareix l’error al costat de cada extensió.
- Finalment, activem totes les extensions tret de la que va causar l’error. Si no sabem quina ho va fer, les activem una a una, comprovant cada cop si tot segueix funcionant correctament.
Mitjançant el tauler el control del nostre servidor
Simplement hem de localitzar la carpeta d’arxius o administrador d’arxius del nostre tauler i seguir les mateixes passes fetes al punt anterior:
- Canviar el nom de la carpeta d’extensions: /httpdocs/wp-content/plugins > /httpdocs/wp-content/plugins-error
- Tornar a donar-li el nom original (/httpdocs/wp-content/plugins).
- Entrar a l’admin i reactivar les extensions.
Mitjançant phpMyAdmin
Les dues solucions anteriors són més ràpides i còmodes, però també podem utilitzar la base de dades per a resoldre el problema:
- Entrar al tauler de control del nostre hosting.
- Anar a l’administrador de bases de dades i entrar al webadmin de phpMyAdmin (això obrirà una nova pestanya)
- Localitzar i obrir la taula wp_options, on veurem les línies amb els seus registres.
- Buscar el registre active_plugins i editar-lo.
- Això ens mostrarà una pantalla amb la informació de les extensions que tenim activades. Per a desactivar-les només s’ha de canviar el camp option_value posant-hi a:0:{}
De qualsevol d’aquestes maneres podrem tornar a entrar a l’admin del nostre WordPress i tornar a activar aquelles extensions que no hagin causat el problema.
Si vols, pots llegir aquesta publicació en castellà a http://besuricata.com